Tuesday, May 1, 2007

A portlandi érsekség 75 millió dollárt fizet a pedofil papok áldozatainak

Az egyház fizet mint a katonatiszt! Talán inkább meg kéne regulázni a papjaikat! a hivőktől elrabolt pénzekből támogatják a pedofil papok pereit és a kártérítéseket!

Az amerikai Portland érseksége 75 millió dollár jóvátételt fizet a papjai által molesztált 175 személynek; az erről szóló peren kívüli eljárás a múlt héten pénteken született meg 2 és fél évig tartó alkudozás eredményeként. Az Oregon államban fekvő érsekség 2004-ben elsőként kért maga ellen csődvédelmet az amerikai egyházmegyék közül. Az Oregon állam nyugati részén 400 ezer hívet számláló egyházmegye biztosítói 52 millió dollárt állnak a cehből, ezen kívül az érsekség rendelkezésére áll az Allied Irish Bank 40 millió dolláros hitelkerete. Egy 20 millió dolláros külön keretet esetleges jövőbeni keresetek rendezésére hoznak létre.

3 comments:

Glen, Lelkész úr said...

Király a blog AC666 csak így tovább!!!!!!!!!

http://www.blikk.hu/Archivum_cikk.php?cikk=45380&archiv=1&next=0

A küldött linket kiteheted teljes egészében blogbejegyzésként is, mert mostanában arról szól a fáma, hogy a pápa "a papok körében, hadatüzent a pedofilságnak" elítéli és megveti őket. Ellenben a fentebb említett linkből kítűnik, hogy igen is pártfogolta őket, sőt igyekezett egy olyan rendelkezést kibocsátani, ami megvédi az aberrált papokat a "világi" felelősségre vonás alól!

Pedofil Papok said...

pedopapok.blogspot.com
az új cím!

endi said...

Egy kérdés: hogy van az hogy a papok főnökei (püspök vagy mi) ha tudomást szerez egy esetről, áthelyezi a papot meg ilyesmik. Ez a jogilag szerintem simán bűnrészesség, mégsem hallani olyan híreket, hogy ilyenért elkapták és elítélték volna a püspököket.
Miért van ez? Vagy rosszul gondolom hogy így kéne lennie?

Többször olvastam olyan híreket, hogy egy papról a főnökei már régóta tudták hogy pedó és úgy akarták megoldani a problémát hogy áthelyezték máshová.